Waarom een aanbouw plaatsen?

Misschien twijfel jij op dit moment wel om wel of geen aanbouw te plaatsen. Recentelijk lopen er toevallig een paar projecten waarin ik te maken heb met een aanbouw of uitbouw. Zo wordt er een uitbouw geplaatst in dit project in Beverwijk en word er door middel van een dakkapel meer ruimte in dit ontwerp gecreëerd. Daarom is het misschien wel leuk om te delen wat de voordelen zijn van een mooie aanbouw, dacht ik zo. Lees je mee? Daar komen ze!

1. Meer ruimte

Door een aanbouw of uitbouw te plaatsen kun je veel tot weinig extra ruimte creëren. Je kunt extra ruimtes aan je woning toevoegen, een ruimte groter maken of je kunt de ruimte tussen je woning en tuin een ruimte tussen je woning en de tuin plaatsen (dan praten we wel meer over een serre, maar dat is een ander subject)

2. Niet hoeven te verhuizen

Ben je niet helemaal tevreden met je huidige woning en wil je eigenlijk verhuizen? Op dit moment – afhankelijk van de plek waar je woont natuurlijk – is de woningmarkt erg moeilijk. Het aanbod van woningen is erg gering en de prijzen zijn hoog. Met een aanbouw creëer je uiteraard meer ruimte, je kunt hierdoor óók heel de indeling van je woning grotendeels veranderen. Dit kan op de begane grond maar uiteraard ook op een andere verdieping! Wellicht zou een aanbouw een oplossing kunnen zijn. Scheelt weer een verhuizing!

3. Niet altijd gedoe met een vergunning

In veel situaties is een vergunning niet nodig. Vaak hoeft er voor een aanbouw met een bepaalde diepte afmeting (vaak tot 2,5 meter) niets te worden aangevraagd. Even spieken bij de buren helpt vaak ook; Hebben je buren bijvoorbeeld een bepaalde aanbouw geplaatst? Dan is een vergunning aanvragen een stuk makkelijker.

4. De waarde van je woning stijgt

Wie weet heb je je huidige woning voor een heel goed prijsje gekocht, toentertijd. Hoe dan ook wil je natuurlijk winst maken op de woning als je deze op een dag ooit gaat verkopen. Een aan- of uitbouw vergroot de woning van je waarde enorm. Meer woonoppervlakte zorgt voor een hogere waarde van je woning. Ook geeft een aanbouw vaak een mooi architectonische feeling aan een ruimte dat vaak ook de waarde verhoogt. Dubbel win!

5. Meer lichtinval

Heb je een donkere woning? Een aanbouw kan door middel van een nieuwe pui en dakverlichting voor extra licht zorgen. Nog een extra bonus puntje: een aan- of uitbouw kan zooooo mooi en ruimtelijk zijn!

 

 

Hopelijk heb je iets aan deze punten en biedt dit iets meer zekerheid of perspectief waardoor jij de keuze beter kunt maken!