Kleur is een onderwerp dat steeds belangrijker begint te worden in de interieurwereld. Kleur is enorm belangrijk en je kunt er ook zoveel ruimtelijke aspecten in een interieur mee creëren! Ook merk ik met mijn werk dat er meer vraag is naar dit aspect. Een woning kan bijvoorbeeld door middel van simpelweg een accentkleur op een wand een fijn en huiselijk gevoel krijgen. Dat iedereen klaar is voor meer kleur in hun leven, ben ik dus hartstikke blij mee.

Daarom leek het mij leuk een kort artikel te schrijven over de meest creatieve manieren van kleurgebruik. Er zijn er nog een aantal maar ik zal alvast maar beginnen met een paar aspecten die goed bij aankomende herfst- en winterperiode kunnen passen. Wat is jouw favoriete kleurstijl?

Diepe donkere kleuren

Een x aantal jaar geleden was het in om een woning zo licht en fris mogelijk te maken. Dit resulteerde vaak in ruimtes met witte wanden en weinig kleur. Als tegenhanger op deze trend is het de laatste tijd juist enorm in om een hele ruimte een diepe kleur te geven. Een donkere warme kleur die de ruimte meer karakter èn geborgenheid geeft.

Een enkele wand met een kleur-accent geeft een ruimte, met een simpele handeling, meer karakter.

bekijk project

Colorblocking gone wild

Colorblocking is al een paar jaar helemaal hot en dat om een goede reden. Door een deel- of vlak van een wand een accent te geven, ontstaat er een speelse manier van het afkeren van ruimtes. Dit wordt helemaal versterkt als je bepaalde vlakken doortrekt naar de vloer of het plafond. Colorblocking is een hele speelse manier om bijvoorbeeld een grote open ruimte op een subtiele manier af te kaderen.

Het is ook gaaf om meerdere kleuren met elkaar te combineren