Een restaurant met invloeden uit het oosten en het zuiden

Als je een keertje echt goed wilt dineren in Rotterdam om iets te vieren bijvoorbeeld of op zoek bent naar een plekje dat nèt iets specialer is dan elk ander restaurant, is Ají de perfecte plek. Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit pareltje met toeval tegen het lijf liep, maar wat ben ik blij dat ik deze ontdekking heb mogen doen.

Aji, een restaurant in de Pannekoekstraat in Rotterdam is sinds november 2017 geopend en is door Mario Ridder en Pelle Swinkels opgezet. De keuken serveert gerechten met invloeden uit het oosten èn het zuiden die zijn geïnspireerd door de vele reizen van Pelle door Zuid-Amerika en Azië. Mario die je o.a. zou kunnen kennen van sterrenrestaurant Joelia, CEO baas van het vlees en CEO baas van de lunch, bedacht samen met Pelle het nieuwe concept van Ají.

Waar het Oosten en Zuiden samenkomen op je bord

Restaurant Aji

Een vrolijke en tropische wandillustratie waarin de vermenging van de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken duidelijk naar voren komt.

Een combinatie van invloeden in het interieur

Het interieur van Ají voelt bij binnenkomst direct warm en welkom aan. De combinatie van oosterse en Zuid-Amerikaanse invloeden zijn naast de gerechten ook goed te zien in het interieur. De twee wandillustraties zijn de eyecatchers van het restaurant. In de vrolijke en tropische wandillustratie, die ontworpen is door Rotterdams duo Bier en Brood, komen de vermenging van de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken duidelijk naar voren.

Een verrassende combinatie die overigens niet alleen in het eten maar ook in het interieur erg goed heeft uitgepakt. Zo zie je mozaïek tegels op de vloer, een vrolijke print aan de wand, oosterse takken en lampionnen. Dit in combinatie met designmeubilair als FDB J110 en About a Chair van Hay, zorgt voor een goede balans tussen authentiek en modern.

Warme texturen waardoor je je bijna in een andere wereld begeeft.

Een interieur tot in het detail doorgevoerd

Een stukje verder in de zaak vind je een wand dat is bekleed met donker groene tegels in een vissengraat patroon. Dit is iets wat je overigens niet snel aan de wand vind in een restaurant en dat maakt het interieur des te interessanter. Aan die zelfde wand hangt er boven een zitbank een te gekke spiegel.

Er is geen enkel hoekje in het interieur over geslagen; over elk detail is nagedacht, overigens net als de gerechten die ze serveren. Bekijk hier onder meer informatie, boek een tafel of shop de style.

Info

Restaurant Ají
Pannekoekstraat 40A
3011 LH Rotterdam

Open:
Woensdag t/m zondag
12:00 – 23:00

Contact:
010 767 0169
restaurantaji.nl

Reserveer een tafel