Luxueuze hotspot in Barcelona

Afgelopen maand heb ik Barcelona bezocht. Het was al weer een paar jaar geleden dat naar deze prachtige stad ben geweest en dit keer ging ik er heen om van het weer te genieten maar vooral om inspiratie op te doen en nieuwe locaties en ruimtelijke ervaringen te ontdekken.

Zo had ik mij goed voorbereid en een kleine route uitgestippeld langs de mooiste hotels en restaurants. Het Cotton House Hotel aan de Gran vía De Les Corts Catalanes stond met stip bovenop deze lijst. En hij stelde niet teleur.

The Cotton House Hotel is a five-star hotel for curious travellers who want to discover the true essence of Barcelona

Cotton House Hotel

Fundación Textil Algodonera

Het Cotton House Hotel is een hotel in het voormalige hoofdkantoor van – zoals de naam ook al zegt – de Cotton Textile Foundation “Fundación Textil Algodonera”. Het 19e eeuwse gebouw is gebouwd toen de textielwereld op zijn hoogtepunt was. Later onderging het gebouw een flinke renovatie dat zich in 2015 resulteerde tot het ontstaan van het prachtige Cotton House Hotel. Tijdens de renovatie zijn alle oorspronkelijke elementen van het gebouw behouden gebleven.
Het interieur is ontworpen door Lázaro Rosa-Violán.

Pompeuze fauteuils, een gigantische open haard en de gouden details. Alles klopt, tot in de kleinste details.

Een ervaring die je niet snel zal vergeten

Een interieur boordevol klassieke stukken is niet in de stijl zoals ik zelf zou ontwerpen. Echter, alles klopt. Tot in de kleinste details. Dit zorgde ervoor dat deze hotspot een onvergetelijke herinnering bij mij heeft achter gelaten. Hoe? Dat zal ik je uitleggen.

Een bezoek aan het Cotton House Hotel bezorgde mij dus een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Bij binnenkomst komt de geur van vers gewassen katoen en een vriendelijke glimlach van de receptionist je tegemoet. Daarna loop je via een grote trap de lounge ruimte binnen op de eerste verdieping. De lounge ruimte bestaat uit hoge houten lambrisering in combinatie met de mosgroene wanden. Pompeuze fauteuils, een gigantische open haard en de gouden details in het interieur geven deze ruimte een warme uitstraling.

Personeel dat in katoenen stijlvolle klassieke werkkleding paradeert

De bar en restaurant van het hotel, genaamd Batuar, staat in groot contrast met de lounge ruimte. De bar is door de serre een baken van licht en luchtigheid. De gouden details worden ook hier doorgevoerd, echter in combinatie met creme-kleurige wanden. Het personeel dat in katoenen stijlvolle klassieke werkkleding paradeert, het geluid van voetstappen op de houten parketvloer, de warme rijke verlichting en de prachtige gouden details. Kortom; een plek waar je terug in de tijd gaat.

Info

Cotton House Hotel
Gran vía De Les Corts Catalanes 670
08010 Barcelona

Open:
Maandag t/m zondag
00:00 – 00:00

Contact:
0034 93 450 50 45
hotelcottonhouse.com

Boek een kamer