Oh jongens, hier gaat mijn hartje sneller van kloppen! Deze prachtige #hotspotthursday is dit keer in een monumentaal pand vol met karakter, namelijk De Centrale in Delft.

Dit prachtige restaurant, is gevestigd in het historisch pand, De Koornbeurs. Het monumentale pand werd gebouwd tussen 1295 en 1413. De kelder werd gebruikt als opslagplaats voor vlees, dat vervolgens werd verhandeld in de hal. In latere jaren heeft de voormalige vleeshal veel verschillende functies gehad zoals o.a. champignonkwekerij, als commandocentrum voor de Delftse luchtbescherming, als sociëteitszaal en discotheek. En recentelijk, na een grote verbouwing, kun je deze prachtige hotspot De Centrale er vinden.

Het interieur bestaat uit industrieel meubilair, een prachtigee stenen bar, mooie kunstwerken van Jim Impelmans en erg bijzondere bewegwijzering. Dat zie je ook niet vaak trouwens. Maar het is vooral de architectuur die de ruimte maakt. Een prachtige granieten vloer met houten podia-verhogingen, grootse pilaren en mooie grote ramen waardoor er veel licht naar binnen komt.

Ik raad het je zeker aan om er een keertje te eten, want de ruimte is geweldig. Ik ga jullie niet langer ophouden, dus bij deze, enjoy! En beloof je me dan dat je er een keertje langs gaat tijdens een dagje Delft?